Mainecoon.hr – Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex pasmina mačaka izgledom podsjeća na staro egipatske mačke. Ova pasmina je još uvijek nepoznata na našim prostorima.

Pročitajte što iz prve ruke o Cornish Rex mački kaže vlasnik uzgajivačnice REXTASY.

Cornish Rex 2

MCO Magazine: Kako ste otkrili Cornish Rex i što Vas je motiviralo da se bavite uzgojem ove lijepe pasmine mačaka ?

Rextasy: Prije uzgoja Cornish Rex, uzgajali smo Perzijanere. Željeli smo ljubimca koji će biti drugačiji od njih, i igrom slučaja u naš dom je došao Cornish Rex. Tada nismo znali puno o toj pasmini jer je tada, kao i sada, na našim prostorima bila rijetka pasmina mačaka. Izabrali smo ga zbog neobičnog izgleda.
Kada je u naš dom došao Cornish Rex, bili smo izuzetno impresionirani interakcijom koju nam je pružio, načinom kako se ophodio prema nama i prema drugim mačkama. Posebno kako je, iako kastrirani mužjak, imao odnos prema mačićima Perzijanera.
Kako smo provodili vrijeme sa njim, prepoznali smo da je to pasmina koja nam odgovara po karakteru i osobinama. I tako smo krenuli sa traženjem prvog para Cornish Rex za uzgoj.

MCO Magazine: Recite nam nešto o Cornish Rex pasmini, kakvog je karaktera ?

Rextasy: Fizičke karakteristike Cornish Rex pasmine imaju varijacije i uglavnom se izdvajaju dva dominantna izgleda prema profilu, a zajedničke karakteristike su graciozni i elegantni izgled kojim dominiraju dugo tijelo, noge, vrat i rep, mišičava muskulatura i najvažnije od svega: kovrčava dlaka koja im daje karakterističan vanjski izgled.
Cornish Rex pasmina poznata je po veselom, razigranom i živom karakteru. Imaju potrebu biti u prisustvu ljudi i vežu se za njih. Zbog toga su dobar izbor za druženje sa djecom, jer će se rado igrati i spavati s njima.
U svakom trenutku su spremni za različite akrobacije, a ideje im nikada ne nedostaje. Sa kućnim ljubimcima se lijepo slažu, naravno ako i drugi kucni ljubimac pokaže pažnju, naklonost ili želju za igrom. Maine Coon mačke i Cornish Rex se odlično slažu, jer imaju slične karaktere.

Cornish Rex 3

MCO Magazine:Planirate legla u budućnosti ?

Rextasy: Naravno. Ideja vodilja Cornish Rex uzgoja je ekskluzivnost svakog legla: samo jednom se pare mužjak i ženka, i nikada više. Ženke imaju samo dva legla, nakon čega se isključuju iz uzgoja. Na taj način kombiniramo jedinstvene i neponovljive gene. Tako stvaramo raznolikost jedinki, ne samo u našem uzgoju, vec pasmine u cijelini.

MCO Magazine:Da li osim Vaše uzgajivačnice, na području regije postoji još neka uzgajivačnica ?

Cornish Rex 5

Rextasy: Ne, ne postoji. Planiramo registrirati uzgajivačnicu u Hrvatskoj, kako bi promovirali ovu prekrasnu pasminu. Ulažemo svoje vrijeme i napore da se naši planovi ostvare. Vjerujemo da ćemo u budućnosti posjetitelje Maine Coon Magazina razveseliti novim slikama Cornish Rex mačića.

Potražite nas na Facebooku https://www.facebook.com/pages/Uzgajiva%C4%8Dnica-Cornish-re%C4%8D-ma%C4%8Daka-Rextasy/426896334118032?sk=timeline

MCO Magazine:Opišite nam neki zabavni ili smješni događaj vezan za Vaš uzgoj ?

Rextasy: Kada uzgajate neobičnu pasminu kao što je Cornish Rex, takvih događaja ima puno…. jednom sam nosio Cornish Rex mačka kod veterinara na redovnu vakcinaciju i ispred ulaza u zgradu naletim na čovjeka koji, vidjevši ga u transporteru, sav ozaren uzvikne: “Gledaj, majmunče!!!”

Cornish Rex 4

MCO Magazine:Da li su Vaši ljubimci nastupili na izložbama mačaka i s kojim rezultatom ?

Rextasy: Da, širom Europe, a u vlasništvu nama dragih osoba i na drugim kontinentima. Mačak iz našeg uzgoja osvojio je titulu World Winner.

Prije 1397 dana od u objavi Dnevnik uzgajivača Možete pratiti bilo kakve komentare u ovoj objavu putem | RSS feeda. Možete ostaviti odgovor sa vaše web stranice.
Više o

Uzgajivač Maine Coon mačaka od 2009 godine.