Mainecoon.hr – Čupavi kradljivci !

Čupavi kradljivci !

cat-thief-dthief-cat-13159139069

Spajalice za papir upravo ste stavili na stol i odjednom su nestale ? Ili je možda nestalo malo hrane na tanjuru ? Vaši ključevi?  Čarapa ?  Leptir za kosu Vaše kćeri ? Mali plavi plišani Štrumf ?

To su znaci da s Vama živi slatki četveronožni čupavi kradljivac !

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, a posebno mačaka, potvrdit će priče o tome kako tajnovito nestaju sitni predmeti. Takve slatke krađe izgledaju simpatično, ali sigurno Vam nije do smijeha kada kasnite na posao, a ne možete pronaći ključeve svojeg automobila.

Nakon što ste provjerili kutijicu za ključeve i pretince od komode u predsoblju, izvrnuli sve džepove na jakni i u hlačama, zajapureni u licu klečite na tepihu i tapkate rukama ispod kreveta … dotle vaš Maine Coon ljubimac nezainteresirano liže svoje šape i čudi se zašto toliko galame u rano jutro !

Krađu hrane najlakše je razumjeti. Svakog dana nekoliko puta  ispred njuškice vašeg Maine Coon ljubimca zamiriše miris fine papice. Ako je vaš ljubimac radi zdravstvenih problema na dijeti, još teže podnosi takvu situaciju.  Šunjat će se oko stola u blagavaonici, trljati svoje krzno u vaše noge, ma sve će napraviti da ga primjetite i nahranite ga malenim zalogajem. Naravno, vi i vaši ukućani imate uhodani kućni red koji zabranjuje da mačka jede bilo gdje u stanu, osim na predviđenom mjestu iz svoje posude.

Ako vaš ljubimac krade hranu, možda bi trebali razmisliti o slijedećem:

  • Vrijeme između obroka je predugo, pa je vaš ljubimac gladan. Rasporedite obroke na manje porcije i kraće vremenske termine. Vaš ljubimac će biti sit i zadovoljan.
  •  Ako zbog obaveza ne možete na taj način hraniti svojeg kućnog ljubimca,  možete u posudu staviti dovoljnu količinu suhe hrane za cijeli dan. Poznato je da mačke jedu koliko je potrebno. Važno je da uz suhu hranu mački bude dostupna dovoljna količina čiste vode.
  • U specijaliziranim trgovinama možete kupiti igračku-hranilicu. U igračku stavite malo suhe hrane i evo zabave za cijeli dan ! Vaš ljubimac će vježbati  svoj prirodni instinkt za lov na hranu i istovremeno se dobro zabaviti. Tako će mu vrijeme između dva obroka biti ispunjeno zabavom i vježbom.

 

Prije 1714 dana od u objavi Dnevnik uzgajivača Možete pratiti bilo kakve komentare u ovoj objavu putem | RSS feeda. Možete ostaviti odgovor sa vaše web stranice.
Više o

Uzgajivač Maine Coon mačaka od 2009 godine.