Mainecoon.hr – Kako okupati Maine Coon macu?

Kako okupati Maine Coon macu?

kupanje maine coonMačke većinu svojeg vremena koriste za čišćenje svojeg krzna i obično ne trebaju Vašu pomoć. Ali ponekad ih trebamo okupati zbog raznih razloga. Mačke ne vole iskustvo šampona i kupke. Neke vrste kao što su Maine Coon mačke vole se igrati u vodi, ali kupanje može biti vrlo neugodno iskustvo. Kupanje mačke može se obaviti u salonu za njegu i uljepšavanje kućnih ljubimaca. Oni znaju kako brzo i sigurno okupati vašu macu. Ali cijena ovakve usluge može biti skupa za vaš novčanik.

Ako ste odlučili sami okupati svojeg Maine Coon ljubimca, evo nekoliko  korisnih savjeta:

  • Pripremite sve za sigurno i kvalitetno šamponiranje svoje mace.
  • Obucite staru odjeću koja će vas štititi ako vas mačka pokuša ogrepsti.
  • Budite sigurni da ste blizu vratima, da spriječite mačku u slučaju bijega.
  • Preporučamo da prije kupanja skratite mačje noktiće. To se radi uz pomoć posebnih škarica koje možete kupiti u dućanu za hranu i opremu kućnih ljubimaca. Ako se bojite da će rezanje noktića povrijediti mačku, prepustite to veterinaru.

Za pranje vam je potrebno:

  1. Šampon za mačke (nikad nemojte  koristiti šampon za ljude)
  2. Veliki, čist i suh ručnik
  3. Malenu spužvu za pranje
  4. Češalj za krzno
  5. Sušilo za kosu

Napunite kadu sa vodom, otprilike 10 centimetara duboku. Voda ne bi smjela biti vruća niti hladna. Ako je voda ugodna za vašu ruku, biti će dobra i za mačku. Čvrsto, ali nježno držite ruku za opuštenu kožu oko mačjeg vrata i pomoću tuša ili čaše, lagano je smočite.

Krenite od vrha glave i idite lagano prema repu, dodajući vodu sve dok krzno nije mokro od vode. U istom smjeru počnite stavljati malu količinu šampona, praveći sapunicu. Ako koristite šampon za problematičnu kožu, ili za buhe, provjerite upute za korištenje, kako bi znali koliko dugo bi šampon trebao biti na krznu Vašeg ljubimca. Temeljito isperite šampon jer ostatak može iritirati kožu ili ako ga proguta, mačka može imati probavne smetnje i bolesti.

Nakon toga nježno ocijedite višak vode iz mačjeg krzna,  ogrnite mačku u suhi i veliki ručnik i polako trljajte krzno mačke dok ne postane potpuno suha. Ako se Vaša mačka ne boji sušila za kosu, onda ste jako sretni. Većina mačaka mrzi zvuk, osjećaj ili kretanje toplog zraka iz sušila za kosu. Svakako koristite najnižu snagu sušila za kosu.

Ako mačka ne voli sušilo za kosu, dalje trljajte ručnikom da biste uklonili većinu vlage. Nakon toga, neka se mačka suši na zraku, lagano je četkajte i milujte krzno. Naravno ne zaboravite nagraditi svog Maine Coona poslasticom koja će ga ohrabriti za buduća kupanja u kadi :)

Prije 1613 dana od u objavi Savjeti - općenito , Savjeti -zdravlje Možete pratiti bilo kakve komentare u ovoj objavu putem | RSS feeda. Možete ostaviti odgovor sa vaše web stranice.