Mainecoon.hr – MAINE COON budilica !

MAINE COON budilica !

Dok grad spava, u 3 ujutro, vaš Maine Coon ljubimac sjedi na vašim prsima. Gura svoju veliku glavu uz vaš vrat, mrmlja, cvrkuće, nježno šapama tapka po vašem grudnom košu  i kao da kaže .. „Hajde, probudi se, vrijeme je za igru!“

Mislite da sanjate, da vam se pričinjava, ali ne … vaš ljubimac ne odustaje. Pospanim očima gledate u sjenu velike glave sa dugačkim ušima. Sve jače šapama tapka po vama, njuškicom mazi vaše uši, još malo pa će te dobiti i pusu !

Da, vaš Maine Coon misli da je gluho doba noći idealno vrijeme za igru i zabavu.Vama je igra u tom trenutku zadnja stvar na popisu obaveza.

Zašto se to događa ?

To je normalno ponašanje svih mačaka. Mačke su najviše aktivne između sumraka i zore.

Vaš Maine Coon ljubimac odmarao se i drijemao tijekom cijelog dana. Ako po danu nije potrošio svoju energiju na aktivno kretanje i igru, navečer je  spreman za igranje i nestašluke. Osim toga, bez obzira na svoju veličinu i izgled Maine Coon mačke su jako mazne i vjerujte da ste joj nedostajali dok ste bili na poslu.

Što možete učiniti da vas Maine Coon ljubimac ne budi po noći ?

  1. Najteže, ali efikasno …. ignorirajte ga ! Budite uporni, strpljivi i ne popuštajte ! Okrenite mu leđa i ne dižite se iz kreveta ma koliko god vaš ljubimac mijaukao i cvrkutao ! Naravno, i vaši susjedi vrlo vjerovatno čuju te zvukove !
  2. Ako ga ne možete ignorirati, ustanite i dajte svojem ljubimcu malo suhe hrane ili poslasticu. Vjerovatno će se smiriti i ostaviti vas na miru. Loša vijest je da će takva metoda vašem ljubimcu ući u naviku, pa će vas elegantno žicati hranu u 3 ujutro !

Sve mačke, bez obzira da li žive izvan kuće ili u zatvorenom prostoru, tijekom 24 sata prolaze 4 vremenske faze:

  1. Vrijeme za  lov
  2. Vrijeme hranjenja
  3. Vrijeme čišćenja
  4. Vrijeme spavanja

 Naravno, mačke koje žive u kući ili stanu ne moraju loviti da bi došle do hrane. Mi, njihovi vlasnici (čitaj: otvarači konzervi), brinemo da naše Maine Coon mačke dobiju kvalitetnu i uvijek dostupnu hranu.

Evo kako će te iskoristiti gore navedene vremenske faze u svoju korist.

 a)      Prije spavanja igrajte se sa svojim ljubimcem barem 15 minuta. Pripazite da ta igra ne bude previše brza, jer s takvom igrom napravit će te kontra efekt, a to je da će vaš ljubimac nakon igre biti još više „nabrijan“ i frustriran.

 Nemojte grčevito mahati mahalicom s perjem pred njuškicom vašeg ljubimca.

 Radite to polako, kao da simulirate lov. Lagano pomičite igračku, kao da je miš ili neki drugi plijen.

 Igra nije samo tjelesna potreba vašeg Maine Coona već je i mentalna vježba. Kroz igru zbližujete se s vašim ljubimcem. Igra i vama pomaže, da se nasmijete i opustite.

 b)      Nakon takvog igranja, ponudite svojem ljubimcu kvalitetan obrok. Preporučujemo mokru hranu iz vrečice ili konzerve, uz dovoljnu količinu čiste vode.

c)       Nakon što se nahrani, vaš ljubimac će očistiti krzno i polizati šape.

d)      Zadovoljan i sretan, prepustit će se drijemanju i spavanju.

 Za svaki slučaj možete napravi i ovo: 

  1. Na podu ostavite igračke kako bi se vaš kućni ljubimac mogao zabavljati tijekom noći
  2. U igračku sakrijte malo mačje poslastice ili hrane. I to će biti dobra noćna zabava za vašeg Maine Coona
  3. Približite mačje stablo, penjalicu ili stolac do prozora. Razgrnite zavjese tako da mačka sa penjalice ili stolice može promatrati noćne aktivnosti izvan stana ili kuće.

 Ako smo izabrali mačku za kućnog ljubimca, moramo biti tolerantni i strpljivi, te prihvatiti ponašanje i navike mačaka.   

Prije 1713 dana od u objavi Dnevnik uzgajivača Možete pratiti bilo kakve komentare u ovoj objavu putem | RSS feeda. Možete ostaviti odgovor sa vaše web stranice.
Više o

Uzgajivač Maine Coon mačaka od 2009 godine.