Mainecoon.hr – Prehrana Maine Coon mačke

Prehrana Maine Coon mačke

maine coon cat eatingMačke trebaju prehranu bogatu mesom. Neke mačke rado jedu žitarice i slične proizvod,  ipak većina od njih okreće glavu. Neki vlasnici vole sami pripremati svojim mačkama obrok, ali za to je potrebno znanje o prehrani mačaka i razumijevanje prehrambenih navika mačaka. Napretkom prehrambene industrije razvili su se različiti tipovi već gotove hrane za mačke koja ima zajamčenu kvalitetu i hranjivost.

Prednost suhe hrane je u tome što se ne može lako pokvariti pa zdjelicu sa suhom hranom možemo ostaviti čak i na ljetnim temperaturama. Prije nego odete na posao napunite zdjelicu sa suhom hranom i uz nju do vrha napunite posudu sa svježom vodom. Kad dođete kući svojem mačjem ljubimcu ponudite konzerviranu hranu (piletina, puretina, kunić, govedina, riba).

Ovčje srce pokazalo se kao izvrstan izvor proteina u prehrani mačke. Ostale iznutrice kao pluća ili želudac nisu pogodni za mačju prehranu.

Kako god odlučili važno je da Maine Coon dobije sve potrebne hranjive sastojke. Odaberite hranu koja ne sadrži umjetne dodatke, jer su neke mačke alergične na njih. Mačkama se nikad ne bi smjela davati svinjetina jer može biti zaražena virusom koji uzrokuje lažnu bjesnoću koja je smrtonosna za mačke, nakon 12h do 72h nakon konzumiranja zaraženog mesa.

Mnoge mačke vole mlijeko, ali trebate biti oprezni s količinom mlijeka koje dajete svojem ljubimcu. Previše mlijeka uzrokuje dijareju (proljev). Razlog tome je što mnoge mačke ne mogu razgraditi laktozu koja se nalazi u mlijeku.

Većina mačaka neće jesti više nego im treba. Naučite ih na dva do tri obroka dnevno.

Budite oprezni s prehranom kastriranih mačaka , jer se kod njih može javiti viseći trbuh ako jedu previše, a ne vježbaju dovoljno.

Na kraju vrlo važan detalj: Vašoj mački uvijek omogućite pristup svježoj i čistoj vodi koju trebate mijenjati najmanje dva do tri puta dnevno.

Prije 1608 dana od u objavi Savjeti -zdravlje Možete pratiti bilo kakve komentare u ovoj objavu putem | RSS feeda. Možete ostaviti odgovor sa vaše web stranice.