Mainecoon.hr – Rezanje noktića

Rezanje noktića

Noktici maca

Mački nokti služe za penjanje, hvatanje plijena i držanje. Grebanjem mačka označava teritorij koji smatra svojim staništem. Mačka lizanjem čisti i uređuje svoje krzno, a grebanjem oštri svoje nokte.
Potrudite se da uređivanje mačjih noktiju ne bude neugodno iskustvo za Vašeg ljubimca.

Prvo pregledajte šapice Vašeg ljubimca. Procijenite koliko želite skratiti nokte.

Bilo bi dobro da Vam kod rezanja pomogne još jedna odrasla osoba. Svojeg ljubimca radi vaše i njegove sigurnosti nježno ogrnite pokrivačem ili većim ručnikom. Osoba koja Vam pomaže neka primi jednu šapu i čvrsto, ali  ne bolno, drži šapu  kako je mačka ne bi naglo povukla. Cijelo vrijeme pričajte Maine Coon ljubimcu i mazite ga, a ako postane nestrpljiv i nemiran, pustite ga da se prošeće i smiri, pa probajte ponovo. Cijeli postupak treba ponoviti polako i s puno strpljenja, pa makar podrezali nokte na jednoj šapici. Sljedeći dan ponovite postupak. Kada vaš Maine Coon ljubimac prihvati ovaj način uređivanja, kasnije će sve proći mirnije i opuštenije.

Za rezanje mačjih noktiju koristimo specijalne škarice koje se mogu kupiti kod veterinara ili  u  prodavaonicama za kućne ljubimce.Ako ste nesigurni ili  se bojite da će te ozlijediti svojeg ljubimca, predlažemo da svog ljubimca odvedete kod vašeg veterinara, koji će stručno i sigurno urediti nokte vašeg ljubimca.

Kad ste već došli kod veterinara, zamolite ga da preventivno pregleda vašeg Maine Coona, jer preventiva je način da osiguramo zdravlje i vitalnost svoje mačke.

Prije 1418 dana od u objavi Savjeti -zdravlje Možete pratiti bilo kakve komentare u ovoj objavu putem | RSS feeda. Možete ostaviti odgovor sa vaše web stranice.